Workshop – Geef je miskraam of abortus een plek in je leven

workshop abortus en miskraam verwerken

Voor wie is deze workshop?
Deze workshop is voor moeders die een miskraam, vroeggeboorte of een abortus hebben gehad en op zielsniveau hun kindje een plekje willen geven in hun leven. Zodat er meer rust en ruimte kan ontstaan in je dagelijks leven. Voor een verlies dat kort geleden is of lang geleden.

Wat gaan we doen?
Deze avond gaan we werken met meditaties, visualisaties en een ritueel. Dit alles in een veilige sfeer. Waarin er ruimte is voor jouw persoonlijke verhaal.

Meedoen
Voor informatie, vragen en/of aanmelding:
www.zoektocht.nu
Mail: Zie contactformulier

Waar en Wanneer
Op: Woensdag 27 november 2013
Van 19.30 uur tot ongeveer 22.00 uur
Bij: Sterrenland
Meermuidenseweg 19b in Twello
Route en info: www.sterrenland.com

Kosten
€ 25,00

Hoe is deze workschop tot stad gekomen?

Mijn achtergrond

11 jaar geleden was ik zwanger van mijn oudste zoon en naar een voldragen zwangerschap is hij geboren na een afschuwelijke bevalling. En na twee dagen overleden. Er zijn heel veel dingen verkeerd gegaan tijdens de bevalling waardoor het zo verschrikkelijk mis is gegaan. Het heeft mijn leven op de kop gezet. Maar het heeft mij ook gemaakt wie ik nu ben. Waardoor ik het werk ben gaan doen waar mijn passie licht.

Voor dat mijn jongste kind is geboren was ik 4 maanden zwanger van mijn kindje maar met de echo bleek dat het hartje niet meer klopten. Dit was een enorme klap voor mij. Ik heb er heel bewust voor gekozen om deze miskraam ten volle te beleven en een plakje te geven binnen mijn gezin. Zodat dit kindje nu ook onderdeel uit maakt uit van ons gezin.
Ook heb ik ervaren uit eigen ervaring hoe belangrijk het is voor je andere kinderen binnen het gezin om dit samen te doen. Dat ook dit kindje er helemaal bij hoort.

Rouwen in onze cultuur

In de westerse cultuur zijn wij vergeten hoe we moeten rouwen. Het is geen onder deel meer van onze samenleving maar een apart onderdeel waar veel mensen zo ver mogelijk van weg willen blijven. We doen ons enorm te kort hier mee. Je moet het ten volle beleven en omarmen omdat dat, als je dat kan doen, er daarna weer ruimte kan ontstaan.
Als je alles onderdrukt dan kost dat enorm veel energie zonder dat je dat wat oplevert.

Volwaardig leven

Ook is de mening overwegend, dat als je jong sterft of al in de buik, dat dat leven veel te kort is.
Maar voor mij is elk leven een compleet leven hoe kort ook. Ik zie het als een volwaardig leven en dit leven verdient ruimte. Die geef je door er met je volle aandacht bij stil te staan het verdriet te voelen. Pas dan kan er ruimte ontstaan van aan vaarding en groei.

Tot slot

Ik kijk er na uit om samen met jullie weer contact te gaan maken met dit verlies zodat jullie kindje een plekje krijgt in jullie leven. Om zo weer ruimte en aanvaarding en rust te verwelkomen in jullie leven.

Read More
Copyright @ zoektocht.nu 2023