Geld is levensenergie – het kan stromen of juist stagneren. In onze maatschappij hebben we geld “tussen de ruil gezet”, die we met de ander doen. Waardoor er meteen al een knoop komt in de overdracht van energie. Ik zal proberen dit te verduidelijken: vroeger ruilden we alles. Ik had bijvoorbeeld een tuin met groente. Jij maakte kaas van jouw melk. We ruilden dan in dat voorbeeld kaas voor de groente. Beiden geven we in dat geval onze energie door, zonder tussenkomst. Die tussenkomst zou geld zijn. En die kan een blokkade gaan vormen.

Geld geeft vrijheid

We leven nu inmiddels in een wereld waarin we niet meer kunnen functioneren en handelen, zonder de tussenkomst van geld. Maar onze relatie met geld kunnen we wel degelijk voor ons zelf onderzoeken. Hoe zit dat met jou? Wat is jou relatie met geld?

Misschien heb je er nooit bij stil gestaan maar een ieder van ons heeft een relatie met geld. Als je aan geld denkt komen er vanzelf allemaal gevoelens en beelden bij je op. Die gevoelens zijn een begin om jouw relatie met geld te onderzoeken. Door je er bewust van te zijn kan je namelijk ook dingen gaan veranderen. En dat kan weer levens-veranderend inwerken op je leven.

Geld is niets meer dan we waarde die wij er aan geven.

In mijn eigen jeugd was er nooit genoeg geld. Daardoor ben ik zelf als kind een angst op geld gaan zetten. Ik had altijd het gevoel dat ik te kort zou gaan komen. Dit heb ik nog gevoeld tot ver in mijn volwassen leven.

In mijn binnenwereld zorgde dit voor enorme kramp. Een kramp die voortkwam uit de angst die ik hierboven omschrijf. Deze kramp hield de overtuiging in: “er is niet genoeg voor mij”. Waardoor ik letterlijk in de verdrukking kwam. En op een bepaalde manier geen ruimte voor mijzelf ging innemen.

Onstaan van jouw relatie met geld

De situatie waarin je opgroeit, is denk ik bepalend voor hoe je eerste relatie met geld ontstaat. Niets ten nadele van je ouders en hun financiële situatie. maar het is het onderzoeken waard of het ook jouw manier is om met geld om te gaan. Misschien waren je ouders wel erg rijk, maar daardoor heel voorzichtig en wantrouwend. Waardoor je bang werd om over geld te praten met anderen. Of misschien waren jouw ouders erg arm. En was geld daardoor altijd een probleem.

Ik begon zelf geld aan te trekken, omdat ik vond dat je genoeg moest sparen. En aan de andere kant duwde ik de geldstroom van mij af, waardoor ik eigenlijk niet een duidelijk boodschap de wereld in stuurde wat betreft geld.

Schaarste en overvloed mindsets

Je kunt naar geld kijken met een “schaarste-mindset” of met een “overvloed-mindset”. Geld is in het leven van iedereen een enorm thema. En dat komt omdat het in feite levensenergie is. Geld kan stromen of niet. En dat is afhankelijk van de vraag of jij uit een plek van overvoed komt of uit een plek van schaarste. Een belangrijke vraag om jezelf te stellen.

Jouw relatie met geld

Dit is de essentie van geld. Geld is niets anders dan de waarde die jij er aan toekent. Ik zie het eigenlijk zo dat je een relatie hebt met geld. Net zoals je een relatie hebt met je vrienden, een relatie met je familie, met je partner en met je kinderen. Probeer maar eens te kijken hoe jij met andere relaties omgaat: met de relatie die je hebt met een geliefde. En kijk dan naar de relatie die je hebt met geld.
Wat voor een relatie zou dat dan opleveren. Door zo naar je relatie met geld te gaan kijken, krijg je voor jezelf inzichtelijk hoe dat bij jou zit.

Alle dingen die een goede relatie je zouden schenken, kan je ook zeggen over geld:
– geld zorgt voor mij
– geld geeft mij vrijheid
– geld is lief voor mij
– geld geeft mij ruimte voor mijzelf.
Als dat is wat je wil van geld, dan moet je dat ook zo gaan behandelen.

Bewust stilstaan

Hoe vaak zeg jij tegen geld, die energiestroom”” wat fijn dat jij er bent, wat zorg je goed voor mij, ik ben zo dankbaar voor het leven dat je mij geeft ik ben zo blij dat ik in dit prachtige huis mag wonen, ik ben zo blij dat mooi plekken kan bezoeken”.

Eigenlijk alles wat je met geld mogelijk maakt in jouw leven, kan je gaan zien dat je dat als het ware aan gaat met je partner geld.

Hoe besteed ik dan mijn geld?

De wet van de aantrekkingskracht heeft hier een belangrijke rol in: Je trekt niet aan wat wil, maar je trekt aan wat je bént. Dus jij zult zelf moeten veranderen zodat jij de “match” wordt voor wat je aan wil trekken.

Vaak reageer je vanuit schaarste. Als er dan geld naar je toe komt, dan denk je meteen “” hoelang gaat dit nog duren? Dat ik genoeg is”? En zo blijf je aan trekken en afstoten.

Maar hoe maak je dan die mind-switch naar overvloed?

Dit doe je stapje voor stapje. Elke keer wanneer je investeert in wat recht uit je hart komt. Dan komt het in meervoud naar je terug. Dat hoeft niet meteen in geld te zijn maar kan ook in positieve dingen om je heen zijn. Maar heel vaak zie je ook dat als je met je hart ergens voor kiest, dingen vanzelf naar je toe komen om dit mogelijk te maken.

Ik experimenteer hier nu 10 jaar mee. En het heeft mij alleen maar goeds gebracht steeds opnieuw weer.

Keuzes maken met je hart komt de relatie ten goede

Je kunt geld ook gebruiken in schaarste en in overvloed. Je kunt hiermee je eerste stapje gaan zetten om je relatie te veranderen met geld. Je kunt naar geld gaan kijken, op een manier dat je met geld meer dingen in je leven kan gaan creëren, die recht uit je hart komen. Maak keuzes die echt uit je hart komen. Waar jij een warm gevoel van krijgt. Waar alles van gaat stromen.

Energie gaat stromen

En als je heel erg in je hart voel: “dit moet ik doen, hier doe ik goed aan”: Dan gaat alles in jou gaat stromen en wordt warm. En doe je het niet, dan is dat schaarste.

Je creëert schaarste, als je uit angst iets niet doet, terwijl je hart scheeuwt dat je het moet doen. Je intuïtie, je hart, heeft een wijsheid die met je hoofd niet te verklaren is.

Er is altijd voldoende voor mij!

Read More
april 26, 2020
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright @ zoektocht.nu 2023