Slaapproblemen op vakantie

hsp

Slapen in de tent met hooggevoeligheid

Slapen is zo belangrijk! Natuurlijk voor iedereen, maar speciaal ook voor mensen die hooggevoelig zijn. Als je niet goed slaapt kan je nog minder goed tegen prikkels. Op vakantie ervaar ik dat vaak als een vicieuze cirkel waar ik moeilijk uitkom. Daar bedoel ik mee, dat er al veel prikkels binnenkomen doordat je tijdens je vakantie in een heel andere omgeving bent, en iedereen die mee is, is ook uit zijn ritme: de kinderen die zeuren op de achterbank, en dan begin ik dus al overprikkeld aan de nacht.

Vaak slaap ik dan niet of nauwelijks, waardoor ik nog meer vermoeid ben, en de prikkels weer heel hart binnen komen. Prikkels die ik weer niet goed kan verwerken tijdens de dag, waardoor ik weer niet slaap.

Je zou eigenlijk zeggen “waarom ga je nog 😉 “? Dat vraag ik mij ook wel eens af. Maar samen mooie herineringen maken, dat weegt toch sterker voor mij. Een goede voorbereiding helpt mij enorm. Ik wil deze tips graag met jullie delen:

  • Ik kies altijd een plek in de natuur waar ik vakantie hou
  • ik zorg voor oordopjes zodat ik geen geluiden hoor om mij heel en daar niet door word gestoord.
  • ik neem kruiden mee die rustgevend zijn
  • en melatonine
  • ik neem kalmerende olie mee om mee te masseren of een verstuiver om te spayen in de ruimte. Laat je informeren bij een natuurwinkel/reformhuis.
  • ik neem aura soma olie mee
  • een kruik zodat ik nooit koude voeten heb (en beter in mijn lijf blijf)
  • rustgevende muziek
  • wasknijpers en fleece deken die gebruik ik altijd als ruimtes te licht zijn om lekker in slaap te vallen

Heel veel succes met slapen tijdens je vakantie!!!!!

Read More
augustus 16, 2015
juli 12, 2015
Copyright @ zoektocht.nu 2023