Voor heel veel mensen is dit een hele spannende en angstige en onzekere tijd. Een tijd waarin je overspoeld wordt met allemaal gevoelens en gedachten die nieuw zijn. We hebben zoiets nog nooit meegemaakt op de aarde. Het is de tijd van de lock-down en het Corona-virus.

De aarde komt tot stilstand, als ik in de lucht kijk zie ik bijna geen vliegtuigen meer. Als ik adem krijg ik zo veel meer zuurstof binnen. Het is stil om mij heen, je hoort bijna geen verkeer meer.

Maar ook in mijn lijf ervaar ik stilstand. De wereldwijde tredmolen waar iedereen (elke dag weer) inzit is tot stilstand gekomen. Er is geen afleiding meer: je kan ook niets meer mis lopen, want iedereen komt tot stilstand. Of je het nu fijn vind of niet – je word ertoe gedwongen.

Alles wat gewoon was om te doen, is weggevallen. Elke dag mag je opnieuw bekijken, veranderen,vormgeven. Het is pure overgave aan het moment.

Wat ik zo mooi vind om te zien is dat families weer samen tijd doorbrengen. En mensen echte overlevers zijn. En van alles verzinnen om de dagen zo fijn en goed mogelijk door te brengen. De verbinding die ik om mij heen zie, zonder dat we fysiek bij elkaar zijn. Het thuiswerken wat bij heel heel veel soorten werk prima kan. De waardering die we massaal hebben voor het personeel in de zorg.

Ik hoop met heel mijn hart dat al het moois wat we met zijn allen in deze zware periode kunnen ontdekken, ook mogen meenemen en koesteren als straks het leven weer normale vormen gaan aannemen.

Ik heb het geluk dat ik dicht bij de natuur woon en dat wij in nederland nog steeds de natuur in mogen.

De geluiden in het bos de geur van de bomen. Het zonlicht dat tussen de bladeren door fonkelt. De schone en frisse lucht in je longen. Ieder van ons weet eigenlijk diep van binnen wel dat de natuur zo goed doet voor de mens. Stress en zorgen verdwijnen naar de achtergrond, je ontspant, je kunt helderder denken.

Onze lieve moeder aarde komt tot rust, en krijgt tijd om zich te herstellen, van onze uitputtende manier van leven. En in deze moeilijke tijd is zij het die ons kan ondersteunen en verlichten. En ons weer dichterbij onszelf kan brengen. En met deze vernieuwde rust kunnen wij deze periode van helemaal teruggeworpen zijn op ons zelf weer beter aan.

Leef in het moment, laat je verzet los, geniet van alle kleine dingen die er wel zijn, voel dankbaarheid van alle kleine normale dingen die je kan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright @ zoektocht.nu 2023