Praktijk voor Pijnbestrijding

Accupunctuur
Vandaag wil ik graag mijn ervaring delen met de praktijk van Merel, van Praktijk voor Pijnbestrijding.

Naar een kort fietstochtje kom ik aan bij de praktijk van merel. Ze werk als acupuncturist en ze geeft ook tuina-massage therapie.

Al heel lang fascineert het mij wat acupunctuur met je doet. En vooral hoe mijn lichaam op acupunctuur reageert. Omdat ik zelf hooggevoelig ben, merk ik dat veel behandelingen bij mij altijd heel diep doorwerken. En stiekem ben ik ook een heel klein beetje bang voor naalden. En hou ik heel graag zelf de controle.

Maar dat is wat ik nu vandaag toch echt even uit handen moet geven. Een beetje gespannen kom ik dus binnen. Een rustig muziekje klinkt door de ruimte. We praten wat. En al snel voel ik mij rustiger worden. Ze voelt mijn pols. Zonder enige voorkennis over hoe mijn lichaam functioneert, kan Merel via mijn polsslag vertellen hoe het met mij gaat. Ik vind het prachtig om te merken, dat al die informatie gewoon in mijn lichaam zit opgeslagen. En dat zij dat moeiteloos kan vertalen.

Daarna word ik uitgenodigd om te gaan liggen, om te gaan ervaren wat acupunctuur met mij doet. De naaldje die ze inbrengt zijn heel dun, niets om mij druk over te maken dus. Ze zet de eerste naald. De prik zelf voel ik niet echt. Maar ik voel dat ze het juiste punt raakt: een tintelend, stromend gevoel gaat door mijn been heen. Ik kan echt ervaren dat het weer ging stromen in mijn lijf. Ik kan mij dan ook levendig voorstellen, dat als je met pijn te kampen hebt, dit echt verlichting kan geven. Omdat vaste energie weer in beweging kan worden gezet. De volgende naald wordt in mijn andere been gezet. Deze voelt raar. Een ander woord kan ik er eigenlijk niet voor vinden. En de laatste was heftig: het brengt heel veel in beweging. Ik voel dat er emoties omhoog komen zonder dat ik kan benoemen waar die vandaan komen. Het was een overweldigende ervaring.

De naalden eruit halen, voelde ik bijna niet. Maar de stroming en pulsering gaat nog even door. Als afsluiting krijg ik een tuina-massage bij mijn nek en rug. Meestal kan ik mij niet goed overgeven aan een massage. Maar deze keer was het heel fijn. Sommige plekken waren pijnlijk maar toch heb ik het als heel fijn ervaren. Het voelde stevig en diep aan, zonder dat er enorme druk werd gebruikt. Merel werkt met passie en liefde en dat straalt door in de manier hoe ze met je omgaat, en hoe ze haar behandeling geeft. Maar mijn mening zou Acupunctuur en tuina-massage geen “alternatieve methode” hoeven te zijn. Maar juis een aanvulling op de “reguliere” behandelingen. Ben je nieuwsgierig geworden? Breng dan even een bezoekje aan Merel haar site!

Read More
april 15, 2020
0
mei 25, 2016
oktober 9, 2015
Copyright @ zoektocht.nu 2023