Heb je er wel eens over nagedacht, dat alles wat je om je heen ziet, een reflectie is van jouw binnenwereld?

Als twee mensen naar hetzelfde plaatje in een boek kijken, wat valt hen dan als eerste op? Dat is vaak niet hetzelfde element. En zo werkt het ook met de wereld om ons heen. Een ieder van ons maakt zijn eigen realiteit.

Keuzes en bevriezen

Je hebt als mens altijd de keus, om je eigen realiteit te veranderen. Het is geen vaststaand gegeven. Vaak door angst, of een schokkende gebeurtenis, laten we onze realiteit als het ware bevriezen. En wordt ons zicht krap. Het “stolt” als het ware. Denk maar eens (terug) aan een schokkende gebeurtenis: alles er omheen valt weg. En er blijft alleen dat ene over.

Aandacht

Wat er allemaal op je pad komt, daar heb je niet altijd invloed op. Maar je kunt wel altijd kiezen, waar je je aandacht op richt. En datgene (waar je je aandacht op richt) wordt groter en dat maakt vervolgens jouw realiteit.

We leven nu in een hele moeilijke tijd met zijn allen. Een tijd waarin veel van ons als mens wordt gevraagd.

Corona virus

Hoe ga jij als mens om met het corona virus? Waar kijk je naar? Richt je je aandacht op al het moois wat er ontstaat, nu je wereld op slot is gegaan? Of richt je je op alle pijn, en verlies, en angs die je misschien ook veel om je heen ziet.

Datgene wat laat jij groeien, dat maakt jouw realiteit.

Angst en de media

Ik laat mij regelmatig ook beïnvloeden door angst en door wat ik zie en hoor in de media. Toch volg ik wel het nieuws. Ik doe het echter beperkt: een half uurtje per dag. Dan ben ik op de hoogte maar beheerst het niet mijn hele dag. Ook hou ik mij aan de voorgeschreven regels.

Alle mooie dingen

Maar mijn aandacht richt ik op alles moois en het goede wat er ontstaat. Je ziet bijvoorbeeld gezinnen hechter worden. Want nog nooit waren ze zo op zichzelf aangewezen. In de winkels zijn misschien een paar schappen leeg: maar kijk wat er allemaal nog wel staat. Er is gelukkig zo veel waar wij ons mee mogen voeden. En dan zijn er de mensen die blijven werken, om dat allemaal voor ons mogelijk te maken.
Er is de zorg die door draait voor ons allemaal. De luchtkwaliteit die aan het verbeteren is. De prachtige natuur waarin we mogen rondwandelen.

De veerkracht van mensen die ik zie om mij heen. Mooie en inspirerende initiatieven worden opgezet. Er ontstaat zoveel uit liefde voor elkaar.

Ik zie ondernemers die laten zien dat ze echte ondernemers zijn: ze veranderen, en vinden nieuwe ingangen.

Dankbaarheid

Ik ben als mens zo dankbaar dat ik helemaal op mijzelf terug ben geworpen nu, samen met mijn gezin. Ik pluk nu de vruchten van al het innerlijke werk wat ik de afgelopen jaren heb gedaan. Dat ik mijn bedrijf zo heb gemaakt, dat mijn leven al veel rustiger was. En nu laat ik alle weerstand los en leef ik in het moment. Dat valt echt niet altijd mee, maar ik leef!

Zorg voor elkaar neem rust en maak jou realiteit!

Read More

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Copyright @ zoektocht.nu 2023